Kurumsal web tasarım ımı nasıl geliştiririm?
- Bir planınız olmalı
- Stok görüntülerini ve belirsiz terminolojiyi kaldırın
- Takip et ve beğen düğmelerini ekleyin
- Harekete geçirici butonlar olmalı
- Kitleniz için uygun doğru görüntüleri kullanın
- Beyaz boşluktan korkma
- Mobil dostu kalın
- SEO’ya odaklanın
- 404’leri bul ve düzelt
Kurumsal web tasarım tabiki işletmenizin olmazsa olmaz ihtiyaçlarından biridir. Web sitenize ziyaretçileriniz giriş yaptıktan sonra 5 saniye içerisinde şirketinizin ne işle uğraştığını anlayabilirler mi? Gerektiğinde kolayca blog’a gidilebilir mi? Çok yüksek bir hemen çıkma oranınız var mı?
Kendiniz bu sorulara ‘hayır’ cevabını veriyorsanız , web sitenizi tasarlama ve optimize etme şeklinize sıkı bir göz atmanın zamanı gelmiş olabilir. Web sitenizin kullanıcı deneyimini , işlevselliğini besleyen ve içeriğinizi uygun şekilde tamamlayan bir tasarıma sahip olması gerekir.
Web sitenizin, ziyaretçilerinizle ne yaptığınız, neden yaptığınız ve kimin için yaptığınızla ilgili açıkça bilgi vermesi gerekir. Hedef kitlenizin her şeyden önce sahip olduğu temel kaygıları ele aldığımızdan emin olmalısınız.
Peki, web tasarımınızı geliştirmeye başlamak için neye ihtiyacınız var?
Buna cevap vermek için, işte size yeniden tasarımınızda doğru yöne gitmenizi ve ziyaretçileri geri çevirmemenizi sağlamak için 14 web sitesi ipucu .
Kurumsal Web Tasarım ınızı Geliştirmenin 14 Püf Noktası
1. Bir planınız olmalı
Kurumsal web tasarım için sadece web sitenizi tasarlamanız yetmez. Web sitenizin ziyaretçilerinizin ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşıladığından emin olmak için , planlarınızı ziyaretçinizin web sitenizi ilk ziyaret ettikleri andan itibaren müşteri haline geldikleri ana dek belirlemeniz gerekir.
Hangi sayfaları görecekler, hangi içeriği okuyacaklar ve hangi hizmetleri alacaklar?
Web sitenizi, son adım için değil, bir sonraki adım için tasarlamak istiyorsunuz. Her şey doğru soruları doğru sırayla cevaplamakla ilgili. Mevcut müşterileriniz hakkında zaten bildiklerinizi not edin (hatta onlarla röportaj yapın) ve ziyaretçi olmaktan müşteriye nasıl geçtiğini araştırın. Ardından, stratejinizi belirlemek için bu verileri kullanın.
2. Aşağıdakileri Web Sitenizden Kaldırın
Web sitenizdeki bazı öğeler, iletmeye çalıştığınız değer ve iletiden uzaklaşacaktır . Karmaşık animasyonlar, çok uzun içerikler, stok web sitesi görüntüleri bunlardan sadece birkaçıdır.
Sadece 8 saniyelik bir dikkat süresine sahip bir kitleyle, ana noktaları kolayca aşan ilk izlenimi yaratmanız gerekir. Bunun için, kısa ve güçlü içerik bölümleri ve net ve özlü başlıklar tarafından süslenmiş dikkat çekici fotoğraflar / simgeler kullanılmalıdır.
Kaçınılması gereken bazı kelimeler arasında, yeni nesil, esnek, sağlam, ölçeklenebilir, kullanımı kolay, son teknoloji, çığır açan, en iyisi, yenilikçi, hepsi de binlerce olmasa da yüzlerce kişi tarafından kullanılan kelimelerdir.
3. Takip et ve beğen düğmelerini ekleyin
Harika bir içeriğiniz var ama kullanıcılarınıza sahip olduklarınızı paylaşma fırsatı vermediyseniz, hiçbir işinize yaramaz.
Web siteniz şu anda sosyal paylaşım düğmelerinden yoksunsa, blogunuzu zaten okuyan insanlardan kaynaklanan birçok sosyal medya trafiğinden mahrum olabilir!
Sosyal paylaşım düğmeleri blog gönderilerinin üstünde veya altında bulunan küçük düğmelerdir. Farklı sosyal medya web sitelerinin simgeleri içerir ve sayfayı doğrudan seçtiğiniz sosyal medya kanalında paylaşmanıza izin verir.
4. Harekete Geçirici Butonlar Olmalı
Ziyaretçileriniz sitenize girdiğinde, ne yapacaklarını biliyorlar mı? Herhangi bir yönlendirme sağlamazsanız, hangi sayfaları görüntüleyeceklerini veya yapılacakları bilmezler.
Harekete geçirme butonları , kullanıcının bir sayfada atması gereken bir sonraki adımı belirten birçok unsurdan biridir. Birçoğumuz bunu bilse de, kullanıcılara web sitenizde rehberlik etmek için bunları doğru bir şekilde kullanmamamış olabilirsiniz.
Bu konuda başarılı olup olmadığınızı anlamak için web sitenizdeki sayfaları okumaya başlayın. Eğer siteniz sizi gezinmeye davet etmiyorsa o zaman birşeyleri tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir.
Kendilerini eğitmeleri için materyaller veren ve sorunlu noktalarını çözmelerine yardımcı olacak eylem çağrıları eklemek için zaman ayırın. Şirketinizi, bunları rahatlatan malzemeler sağlayan bir şirket olarak tanımladıktan sonra, bu çözümleri kişisel olarak gerçeğe dönüştürüp gerçekleştiremeyeceğinizi görmek için hizmetlerinizi araştırırken daha rahat hissedecekler.
5. Doğru Görüntüleri Kullanın
Her görüntü, hedef kitlenizin ilgisini çekmeyecektir. Neyse ki, aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey var ( freepik’e göz atabilirsiniz ).
İdeal olarak, şirketinizde ve ofiste çalışan gerçek kişilerin resimlerini yansıtan fotoğrafları kullanmak istersiniz. Gerçek fotoğraflar bir seçenek değilse , doğru türde fotoğraf seçmenize yardımcı olmak için kullanabileceğiniz teknikler vardır . Bu, markanıza daha fazla gerçekçilik getirmede ve görüntülerin kim olduğunuza ve içeriğinizin açıkladığı şeylere uyduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.
6. Beyaz boşluktan korkmayın
Boşluk, sayfayı rahatlatmanızı ve okunabilirliği artırmanıza yardımcı olan vazgeçilmez bir tasarım öğesidir.
‘Negatif boşluk’ olarak da adlandırılan beyaz boşluk, bir sayfadaki öğelerin etrafındaki boş ve içerik veya görsel öğeler içermeyen alanları ifade eder.
Fazladan alan gereksiz görünse de, okunabilirlik ve içerik önceliklendirmeden sorumludur. Ayrıca tasarım sürecinde ve web sitesi tasarım öğelerinin konumlandırılmasında önemli bir rol oynar.
7. Mobil Optimizasyon
Sitenizi mobil cihazlar için optimize etmeyi unutmayın . Zaten bilmiyorsanız, internet kullanıcılarının% 80’inin akıllı telefona sahip olduğunu ve “Google’ın kullanıcıların % 61’inin mobil bir siteye dönme ihtimalinin olmadığını ve% 40’ının rakip bir siteyi ziyaret ettiğini” söylüyor.
Sitenizi ziyaretçilerinizin ihtiyaç ve isteklerine göre uyarlamak bir zorunluluktur. Kendinize sormak isteyebilirsiniz, neden biri siteme mobil olarak erişebilsin? Hangi şeyleri ararlar? Şu anda web site tasarımım bu şeyleri kolayca yapmalarına izin veriyor mu?
8. Google’da bulunmak
Önemli bir çevrimiçi varlık geliştirmek istiyorsanız, kolay bulunabilen bir web sitesi oluşturmanız gerekir.
Bu , ziyaretçilerinizin arayacağı arama terimlerini dikkate alan bir SEO stratejisi geliştirmekle başlar . Bu strateji şartları, ziyaretçilerinizin ihtiyaçlarına uygun içerik oluşturmayı içermelidir. Videolar, blog makaleleri ve e-kitaplar bunu yapabilecek içerik örnekleridir.
Öncelikle hedef kitlenizin aradığı doğru anahtar kelimeleri belirleyin, ve bu anahtar kelimeleri içeren bir çok makaleyi sitenize eklemeye başlayın.
9. Bilinmeyen 404’ler veya Kırık Bağlantıları Tanımlayın
Web sitenizin boyutuna veya ne kadar süredir bulunduğuna bağlı olarak, çalışmayan birkaç sayfa veya bağlantı olabilir. Ve hepsinden öte, ziyaretçileriniz hatalı sayfaları size haber vermez.
Sitenizin sayfalarında kırık olup olmadığını değerlendirmek için zaman ayırın.
Comment (1)
Comments are closed.