18/08/2019 admin

Site hızı ölçme – WordPress sitenizin hızını ölçmek için 5 araç

Site hızı ölçme – WordPress Performansını ve Site Hızını Test Etmek için 5 Araç

Site hızı ölçme ilk adımınız olmalı. Hiç yavaş bir web sitesinde gezdiniz mi? Eminiz sitenin yüklenmesini beklerken sıkılıp geri düğmesine bastınız. Başka bir deyişle, internet çok hızlı ilerliyor ve siteniz bu hıza ayak uyduramıyorsa, müşterileri, ziyaretçileri ve aboneleri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız – bu yüzden WordPress performansını düzenli olarak test etmek ve sitenizde iyileştirmeler yapmak önemlidir.

Hızlı sitelerde daha iyi kullanıcı etkileşimi, dönüşüm oranları ve hatta arama motoru sıralamaları bulunur. Bu yazıda, bugün gerekli değişiklikleri yapabilmeniz için WordPress sitenizin performansını ve hızını test etmek için beş araç önereceğiz.

Site hızı ölçme - WordPress sitenizin hızını ölçmek için 5 araç

Site hızı ölçme – WordPress sitenizin hızını ölçmek için 5 araç

WordPress Siteniz Neden Yavaş?

Sitenizin normalden daha kötü performans göstermesinin birçok nedeni var. Yükleme hızları siteden siteye değişecektir, ancak çoğu siteyi yukarı çeken birkaç faktör vardır.

WordPress web siteleri için, sayfa yüklenme yavaşlamasının en yaygın nedenleri şunlardır:

  • şişirilmiş / kötü kodlanmış eklentiler
  • kötü kodlanmış temalar
  • büyük görüntü dosyaları
  • zayıf hosting performansı (web sitenize uygun değil)

Aşağıda, bu yaygın sorunları nasıl çözeceğinizi göstereceğiz. Ancak, web sitenizi optimize etmeden önce, ilk etapta ne kadar hızlı çalıştığını görmeniz gerekir.

Site hızı ölçme ve WordPress performansını test etmek için en iyi araçlar

WordPress site hızı ölçme ve performansını test etmek için aşağıdaki araçlar, web sitenizin ne kadar iyi çalıştığının tam bir resmini verecektir. Tek bir araç kullanabilir veya hepsini çapraz referans web sitesi verileriyle bağlantılı olarak kullanabilirsiniz.

1. Google PageSpeed ​​Insights

site hızı ölçme Google PageSpeed ​​InsightsPageSpeed ​​Insights , Google’a ait by web uygulaması, sitenizdeki WordPress performansını masaüstü ve mobil tarayıcılar da dahil olmak üzere birden fazla cihazda ölçer ve test eder. Ziyaretçileriniz sitenize çeşitli ekran boyutlarından ve cihazlardan erişiyorsa, bu araç sizin için çok kullanışlıdır.

2. Pingdom

site hızı ölçme pingdomPingdom , yükleme süresi, sayfa boyutu ve web sitenizdeki her sayfanın ayrıntılı bir analizini içeren tam site performans bilgilerini veren ücretsiz bir araçtır. Hepsinden iyisi, bu uygulama performans geçmişinizi kaydeder, böylece yükleme sürelerini iyileştirme çabalarınızın işe yarayıp yaramadığını izleyebilirsiniz.

3. GTmetrix

site hızı ölçme gtmetrixGTmetrix’in oluşturduğu rapor, size web sitesinin yükleme hızlarının tam bir tarihçesinin yanı sıra, web sitenizin performansını artırmanın yollarını öneren ayrıntılı bir rapor gösterecektir. İlk sayfa analiz araçlarının ötesinde, bu web aracı ayrıca yükleme hızı sıkıntılarının nerede olduğunu görmenizi sağlayan bir video oynatma özelliğine sahiptir. Site hızı ölçme konusunda gmetrix önemli bir araçtır. 

4. Webpagetest

site hızı ölçme webpagetest

 

WebPagetest , sitenizin yükleme hızını ve sitenizin performansının dereceli bir dağılımını sunar. Raporunuzu görüntülemek için bir ülke seçmenize izin vermesi benzersizdir, böylece sitenizin dünya genelinde nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Büyük bir denizaşırı kullanıcı tabanına sahipseniz bu kullanışlıdır.

5. YSlow Tarayıcı Eklentisi

Site hızı ölçme konusunda başka bir ara. YSlow , ziyaret etmekte olduğunuz sitelerin performansını izlemenizi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir. Size gerçek yükleme süresini vermiyor, ancak 20’den fazla farklı performans ipucunu parçalıyor. Bu, sitenizin nasıl ayağa kalktığını görmek için sitenizdeki diğer rakip sitelerin karşılaştırmasını yapmanıza yardımcı olabilir.

WordPress Site Performansınızı Artırma Seçenekleri

Sitenizin nasıl performans gösterdiği konusunda net bir fikriniz olduğunda, onu iyileştirmeye başlayabilirsiniz.Aşağıda, en sık kullanılan yavaş yükleme sıkıntılarından birkaçını ve bunları düzeltmek için ne yapabileceğinizi bulacaksınız. 

Özel Hosting

En ucuz barındırma çözümü, yüksek web sitesi performansı için hiçbir zaman en iyi seçenek değildir. Daha ucuz barındırma genellikle WordPress sitenizin her ayrıntısına hitap eden özel bir bant genişliğine sahip değildir. (düşük fiyatlı hostinglere yönelmeyin evet sitenizi çalıştırırlar ama yavaş çalıştırırlar)

Özel bir WordPress barındırma hizmeti arıyorsanız, aşağıdakilerden herhangi birini size önerebiliriz : 

Bazı Eklentileri Kaldırma

Bir eklenti kullanarak web sitenize bir özellik daha eklemek çok cazip olabilir; Sonuçta, yalnızca WordPress Eklenti Dizini’nden edinilebilecek 30.000’den fazla eklenti var.

Eğer bir eklenti kurmayı düşünüyorsanız, kodları özenilmeden kodlanmış eklentiler sitenizi yavaşlatıyor olabileceğinden yüksek kalitede olduğundan emin olun. Bir eklenti seçerken, yüksek bir derecelendirme, çok sayıda indirme ve son zamanlarda güncellendiğinden emin olun.

Hangi eklentilerin sitenizin performansını etkilediğini görmenin bir yolu, Query Monitor adlı bir araç kullanmaktır. Sitenizdeki her eklentiyi gözden geçirebilir, site yükleme testleri yaparken her birini devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirebilirsiniz – veya bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Bu eklenti, sitenizdeki tüm veritabanı sorgularının tam bir raporunu oluşturur ve bu, hangi eklentilerin kaynaklarınızı kullandığını görmek için bileşen tarafından filtrelenebilir.

Kötü Kodlanmış Temanızı Bırakın

Kötü kodlanmış ve düşük kaliteli temaların sitenizin performansını büyük ölçüde etkileyebileceğini unutmayın. Bir tema için yüksek bir fiyat ödemiş olsanız bile, bu yüksek kaliteli bir kod alacağını garanti etmez.

Sıkıştır ve Görüntüleri En İyileştir

tinypng

Yüksek kaliteli görüntüler, içeriğinizin ve web sitenizin öne çıkmasına yardımcı olmak için çok önemlidir, ancak sitenizin performansını etkilemelerine izin vermeyin. Kaliteden ödün vermeden görüntüleri sıkıştırabilir ve optimize edebilirsiniz, bu da sitenizin hızlı çalışmasını sağlar. Aşağıdaki eklentiler, web sitenizin Medya Kitaplığı bölümündeki her şeyi sıkıştıracaktır.

Eklenti yüklemek istemiyorsanız, başka bir seçenek de, resmi sitenize yüklemeden önce TinyPNG veya Kraken gibi bir çevrimiçi resim sıkıştırma aracı kullanmaktır.

Bir Cache Eklentisi kullanın

w3 total cacheWordPress siteleri düzenli veritabanı istekleri yapmak zorunda olduğundan, önbellekleme eklentisi, görüntülenecek statik bir HTML sayfası oluşturarak bu istekleri azaltır. Önbellek eklentileri, sitenizin daha fazla miktarda trafiği yönetmesine yardımcı olabilir ve ayrıca sitenizin diğer alanlarını sıkıştırabilir ve optimize edebilir. En sık kullanılan önbellek eklentilerinden ikisi WP Super Cache ve W3 Total Cache dir

Sürekli Site Bakımı

Sitenizin hızlı kalmasını istiyorsanız, düzenli aralıklarla bakımını sürdürmeniz ve site hızı ölçme işlemlerini tekrarlamanız gerekir. Sitenizde devam eden bakım, yorum spam’leri ile ilgilenme, kopuk linkleri ve sayfaları düzeltme ve veritabanınızı WP-DBManager gibi bir eklentiyle optimize etmeyi içerir .

Site hızı ölçme : Sonuç

Site hızı ölçme konusu ve Hızlı yükleme hızına sahip yüksek performanslı bir web sitesine sahip olmak zaman geçtikçe daha önemli hale gelecektir. Neyse ki, bir dizi ücretsiz çevrimiçi araç ve WordPress eklentisi ile sorunlu noktaları bulmak ve çok fazla çalışmadan bunları düzeltmek için WordPress performansını sitenizde test edebilirsiniz.

Makalelerimizi okumaya devam edin :

Google’ın hakkınızda topladığı verileri nasıl silersiniz?

, ,
.