02/02/2023 admin

Seo Firması nasıl seçilir? 7 Faydalı Öneri

Bir SEO firması nasıl seçileceğini bilmek, organik trafikte bir artış, daha iyi sıralama ve artan dönüşümler veya organik arama sıralamasında bir düşüş arasındaki fark olabilir. Daha önceki bir SEO ajansının kara şapka tekniklerini uygulamaya koymasından ve web sitesinin Google arama sonuçlarından kaybolmaya başlamasından sonra müşterilerin bize geldiğini bile gördük.

İyi bir arama motoru optimizasyonu kampanyası, her işletme için gerekli bir pazarlama gereksinimidir. Ne yazık ki, her işletme anahtar kelimeleri için sonuçların en üstünde görünmek istediğinden, arama motoru pazarına girmek zordur. Çevrimiçi ortamda var olmak için, bir işletmenin sonuç üretebilen bir şirketle etkili bir çevrimiçi pazarlama kampanyasına yatırım yapması gerekir.

Doğru SEO firması seçmek , özellikle gelişmekte olan SEO firmalarının sayısıyla göz korkutucu bir görev olabilir. İşte bir SEO firması seçerken aranması ve dikkate alınması gereken bazı şeyler.

1. Seo Firması Portföyüne Bakın

Seo firması çalışmalarına bir göz atın ve web siteleri ile başlayın. Bu şirket, sitesini arama motorları için başarıyla optimize etti mi? Anahtar kelimeleriyle yapılan aramalarda görünüyorlar mı? Mükemmel bir çevrimiçi varlık geliştirmek için kendilerine yardım edemedilerse, muhtemelen size de yardım edemeyeceklerdir. Tanıttıkları diğer şirketlerden bazılarına göz atın ve Google’daki sıralamalarını kontrol edin.

Site İçi SEO 2022

 

2. Bir Etik Seo Firması Seçin

SEO firmalarını araştırmadan önce, herhangi bir işletme sahibinin SEO’nun temellerini öğrenmesi iyi bir fikirdir. Nasıl çalıştığını, ne olduğunu ve sonuçların gerçekçi bir şekilde nasıl elde edildiğini bilmek, etik ve gölgeli SEO uygulamaları arasında ayrım yapmak söz konusu olduğunda önemlidir.

Bir SEO firması ile sözleşme imzalamadan önce, arama motorlarının yönergelerine bağlı olduklarından emin olun. Etik olmayan optimizasyon uygulamaları için kullanılan bir terim olan Black Hat SEO, hızlı trafik üretebilir, ancak sonunda sizi çevrimiçi olarak herhangi bir varlık göstermenizi yasaklayabilir. Firma işi kendi bünyesinde mi yapıyor yoksa başka bir ülkedeki üçüncü şahıslara mı yaptırıyorlar?

Seo Firması

Seo Firması

3. Kimse Sonuçları Garanti Edemez

Etik ile aynı çizgide, bir ajansın neyi garanti ettiğine dikkat edin. Bir seo firması, Google’da belirli bir yeri veya sitenize belirli sayıda ziyaretçi “garanti ettiğini” söylüyorsa, uzak durun. Google, öncelikli gönderiler veya daha yüksek sıralamalar için ödeme yapmayı reddettiği için, herhangi birinin belirli bir sıralama sözü vermesi imkansızdır, bu nedenle istediğiniz söz, iş kalitesi ve arama motoru optimizasyon süreci için arama motoru yönergelerini izleyecekleridir.

Google’ın arama algoritması sürekli olarak güncellenmekte ve değiştirilmektedir. Bu güncellemelerden haberdar olan ve en son değişikliklere bağlı bir ajans seçmek önemlidir.

4. SEO Şirketlerinin İncelemelerini Kontrol Edin

Potansiyel olarak çalışabileceğiniz SEO hizmet sağlayıcısı için referansları ve incelemeleri kontrol edin . Web sitelerindeki referansların yanı sıra, çevrimiçi arama yaparak diğer yorumları arayın. Çok sayıda olumsuz eleştirileri varsa, onları bulmanız muhtemeldir. Ayrıca çevrimiçi ortamda nasıl etkileşim kurduklarını görmek ve çalışma kültürlerini daha iyi hissetmek için BBB profillerine ve sosyal ağ sitelerine göz atın.

Web sitesi yaptırmak istiyorum !!! 36 Kritik soru

5. Şeffaflık Bekleyin – “Gizli Sos” a kanmayın

Bir şirket, SEO bilgileri sunarak tüm sorularınızı yanıtlamaya ve tüm şüphelerinizi netleştirmeye istekliyse, bu iyi bir işarettir. Süreçleri, uygulamaları veya çalışanları hakkında ketum olabilecek şirketlere karşı dikkatli olun. Herhangi bir şey saklıyorlarsa, muhtemelen siyah şapka SEO uyguluyorlar ve etik dışı standartlar altında çalışıyorlar. SEO roket bilimi değildir ve gizli bir formül de değildir. İyi bir SEO firması süreçlerini paylaşacak, işleri neden belirli bir şekilde yaptıklarını açıklayacak ve size SEO’nun ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi verecektir.

En iyi web tasarım firmaları

6. Ucuz, Hızlı ve Kolay Mevcut Değil

İnternet pazarlaması en uygun fiyatlı reklamcılık yöntemi olsa da, uygun SEO zaman ve finansman gerektirir. Hemen olmadığı ve bir gecede yapılamayacağı için, tek seferlik bir ücret talep eden herhangi bir şirket muhtemelen buna değmez. Arama Motorları sürekli olarak algoritmalarını değiştiriyor ve internet pazarlamacılığı, zaman içinde en iyi sonuçları elde etmek için kademeli, devam eden bir süreç olmalıdır. SEO’yu ele almanın daha iyi bir yolu, SEO şirketinin sonuçları sürdürmesini ve sitenizi sürekli olarak tanıtmasını sağlamak için aylık veya yıllık sözleşmedir.

7. Bir Rapordan Daha Fazlasını Sunarlar

Bir şirkete kaydolmadan önce, onlara sonuçları nasıl raporladıklarını sorun. Google Analytics harikadır, ancak bundan daha da önemlisi, sitenin nereye gittiğini ve neyin işe yarayıp yaramadığını analiz etmeleri önemlidir. En iyi SEO firmaları, pazarlama planınızı önceki ayların sonuçlarına göre hazırlar. Size yalnızca sayıları göstermediklerinden, şirketinizi ileriye taşımaya yardımcı olacak gözlemleri analiz edip yorumladıklarından emin olun.

Bir SEO şirketi nasıl seçilir önemlidir

İşletmeniz, çevrimiçi varlığınızı yönetecek deneyimli bir SEO firması için pazardaysa, bu makaledeki konuları ele aldığınızdan emin olun. Kesinlikle bazı gölgeli siyah şapka SEO uygulamaları olsa da, işletme itibarınızın iyi bir şekilde büyümesine yardımcı olabilecek birçok iyi SEO firması da vardır.

, ,
.