30/09/2022 admin

Sitem indexlenmiyor, google arama sonuçlarında web sitem görünmüyor?

Web sitem indexlenmiyor yani google'da sitem görünmüyor diyorsanız sebeplerden biri bu olabilir.

Web sitem indexlenmiyor yani siteniz Google’da görünmüyorsa, bunun nedeni büyük olasılıkla aşağıdaki nedenlerden biridir:

  • Google henüz web sitenizi dizine eklemedi. Bu, en çok yeni web sitelerinde yaygındır.
  • Google, sitenizi sıralamak istediğiniz anahtar kelimeler için göstermek için yeterince “güvenilir” veya “alakalı” olarak görmez.
  • googlebot tarayıcısını robots.txt dosyanızda engellediniz.
  • Bir sayfayı veya siteyi “noindex” olarak ayarladınız, WordPress’te “arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesini engelle” kutusunu işaretlediniz veya standart sürüm olarak başka bir sayfa ayarladınız.
  • Bir ceza aldınız ve Google sitenizin indeksini kaldırdı.
  • Sitenizde, Google’ın sitenizi taramasını ve dizine eklemesini engelleyen teknik bir sorun var.

Bu gönderi, sitenizin Google aramasında gösterilmesini engelleyen sorunları teşhis etmenize ve potansiyel olarak çözmenize yardımcı olacaktır.

SEO sorunlarınızı teşhis etme ve düzeltme konusunda yardım istiyorsanız, arama motoru optimizasyonu hizmeti sayfamızı ziyaret edin.

Siteniz Yeniyse Google Bulamamış Olabilir

Google, daha önce dizine eklediği web sitelerindeki bağlantıları izleyerek interneti tarar. Yepyeni web sitenize hiçbir web sitesi bağlantı vermiyorsa, muhtemelen sitenizin var olduğunu bilmiyor. Google’ın sitenizin var olduğunu ve hangi sayfaları içerdiğini bilmesini sağlamanın en hızlı yolu, onunla bir site haritası paylaşmaktır. Bunu Google’ın Arama Konsolu ile yapabilirsiniz. Web sitem indexlenmiyor yani google’da sitem görünmüyor diyorsanız sebeplerden biri bu olabilir.

Site Haritanızı Google’a Nasıl Gönderirsiniz?

İlk önce bir site haritası oluşturmanız gerekir.

Yoast SEO eklentisine sahip bir WordPress siteniz varsa , site haritasını sizin için oluşturmuştur. Web sitenize gidip bir /sitemap_index.xml eklerseniz, onu görüntüleyebilirsiniz (site haritamızı http://izmirwebtasarimofisi.com//sitemap_index.xml adresinde görüntüleyebilirsiniz) görüntüleyebilirsiniz ). WordPress’te sizin için site haritanızı oluşturacak başka eklentiler var, sadece WordPress deposunu kontrol edin ve onları bulacaksınız.

Ardından, bir Google Arama Konsolu hesabına ihtiyacınız olacak

Sitenizi Google’a göndermenin bir sonraki adımı, bir Google Arama Konsolu hesabı oluşturmaktır.

sitem indexlenmiyor

sitem indexlenmiyor

Eskiden Google Web Yöneticisi Araçları olarak bilinen Search Console, Google’ın web sitelerinin sahiplerine web sitelerinin dizin durumunu bilmelerini sağlamak için sağladığı araçtır. Bir sitenin aramada görünme sayısı, gösterdiği sorgular ve bir sürü başka veri noktası hakkında veri sağlamanın yanı sıra, bir site haritası göndermenize ve dizin oluşturma isteğinde bulunmanıza da olanak tanır.

Site haritanızı Google’a gönderin

Hesabı oluşturup alanınızı doğruladıktan sonra, solda “Dizin” ve altında “site haritaları” yazan bir sekme göreceksiniz.

web sitem indexlenmiyor

web sitem indexlenmiyor

Yeni bir site haritası ekleyecek ve “gönder”i tıklayacaksınız.

İndeksleme talep etme zamanı

Site haritanızı gönderdikten sonra, Google’ın siteyi bir an önce taramasını isteyeceksiniz. Sol kenar çubuğundaki “URL inceleme” aracına tıklayacaksınız.

Web Siteniz Google'da Görünmüyor mu? İşte Yapmanız Gerekenler.

Ekranın üst kısmında açılan çubuğa sitenizin URL’sini yazıp enter tuşuna basacaksınız.

Sayfanız dizine eklenmişse aşağıdaki gibi bir ekran görürsünüz:

search console kayıt site index

search console kayıt site index

Değilse, “indeksleme iste” düğmesine tıklayın, Google sayfanızı taranacak sıraya koyacaktır.

Siteniz Google Dizininde Bulunuyor, Ancak Sıralamak İstediğiniz Anahtar Kelimeler İçin Gösterilmiyorsa Ne Yapmalısınız?

Arama Payı Kazanmanın Anahtarı Güven Kazanmaktır.

Tüm arama motoru optimizasyonu (SEO) endüstrisinin bu nedenle var olduğu güvenle iddia edilebilir. Birinin sahip olduğu bir işletme için bir web sitesi hazırlaması, yalnızca Google’ın onu 9. sayfaya gömmesi (veya hiç göstermemesi) son derece yaygındır.

Buna Google’ın bakış açısından bakalım: Sitenizi neden kullanıcılarına göstersin?

İşletmeniz veya web siteniz hakkında son derece benzersiz bir şey var mı? Google’ın size hemen güvenip sitenizin aylarca veya yıllarca yayında olan diğer sitelerin önüne geçmesi için bir neden var mı?

güven nasıl kazanılır

Bu, SEO’daki en çekişmeli konulardan biridir ve iki kamp kendi görüşlerini desteklemek için acı bir şekilde tartışmaktadır.

Beyaz Şapka SEO’su

Beyaz şapka SEO’ları, internet kullanıcıları için değer üreterek güven kazanma yaklaşımını benimser. Google, web sitelerimizi bu şekilde yönetmemizi istiyor: işletmelerimizle alakalı ve internet kullanıcılarına yardımcı olacak konuları bulmak için araştırma yapın ve bu konular etrafında benzersiz, değerli içerik oluşturun (şu anda okuduğunuz makale gibi bir şey).

Google, insanlar aradıklarını web sitenizde bulduklarında veya tam tersine, aradıklarını bulmak için başka web sitelerini ziyaret etmeleri gerektiğinde bunu fark eder. Ek olarak, insanlara değer sağlayan benzersiz varlıklar oluşturuyorsanız, diğer web siteleri bunlara bağlantı vermek zorundadır. Bu, “bağlantı kazanma” veya “bağlantı kurma” olarak adlandırılır.

Arama amacını yerine getirme ve diğer web sitelerinden bağlantılar kazanma kombinasyonu, arama motoruna güvenilir olmanız gerektiğini ve insanlar web sayfalarınızla ilgili konuları aradığında sonuçlar için web sitenizi döndürmesi gerektiğini gösterir.

Siyah Şapka SEO’su

Siyah şapka SEO’ları, web sitelerine çeşitli yöntemler kullanarak bağlantılar alarak güveni zorlar. Bu teknikleri kullanmanın avantajı, beyaz şapka SEO yöntemlerine göre genellikle daha az çaba gerektirmesi ve daha hızlı çalışmasıdır. Dezavantajı, Google’daki mühendislerin, kullandıkları yöntemleri genellikle oldukça hızlı bir şekilde ele almalarıdır ve bu da onları bir işletme için en uygun uzun vadeli taktiklerden daha az yapar.

Robots.txt Dosyanızda Googlebot’u Engellediniz mi?

robots.txt dosyanız, tarayıcılara sitenizde hangi sayfaları tarayıp tarayamadığını söyler. İçinde önemli bir varlığı olan bir sayfayı veya klasörü yanlışlıkla engellerseniz, Google’ın sitenizi dizine eklemesi olası değildir. Web sitem indexlenmiyor yani google’da sitem görünmüyor diyorsanız sebeplerden biri bu olabilir.

Örneğin, aşağıda New York Times’ın robots.txt dosyasının bir ekran görüntüsü verilmiştir:

site indexlemeBu listedeki hiçbir sayfa dizine eklenmeyecektir. Google’da görünmesini istediğiniz bir sayfayı yanlışlıkla engelleyip engellemediğinizi görmek için robots.txt dosyanızı kontrol edin. Bu gönderi robots.txt dosyasının derinliklerine inmeyecek, ancak yardıma ihtiyacınız olursa bize ulaşın.

Sayfanızı “Noindex” olarak ayarlarsanız, Google’ın Dizininde Olmaz (Bunu Hayal Edin!)

Sayfanızı Noindex Olarak Ayarladığınızı Nasıl Anlarsınız?

Bir “noindex” yönergesi, arama motorlarına dizine bir sayfa koymamalarını söyler. Bunu yaptıysanız, sayfanızın Google’da görünmemesinin bir nedeni olacaktır. Web sitem indexlenmiyor yani google’da sitem görünmüyor diyorsanız sebeplerden biri bu olabilir.

Sayfanızın noindexed olup olmadığını anlamanın en etkili yolu, sayfaya gidip kaynak kodunu görüntülemektir (endişelenmeyin, bunu yapmak için geliştirici olmanıza gerek yok). Kod sayfasına baktıktan sonra CTRL+F veya CMD+F yapın ve “noindex” kelimesini arayın. Hiçbir şey görünmüyorsa, sayfanızı indekslememişsiniz demektir.

Bir WordPress Sitesinde popüler Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız, sayfayı orada indekslemediğinizi kontrol etmelisiniz. Yoast eklentisine gidin, soldaki dişliye tıklayın.

sitem indexlenmiyor ne yapmalıyım“Arama motorlarının bu sayfayı arama sonuçlarında göstermesine izin ver” seçeneğinin “evet” olarak ayarlandığından emin olun. Ayrıca, “standart URL”nin başka bir sayfaya ayarlanmadığından emin olun. Bir “rel=canonical”, arama motoruna bunun orijinal içerik olmadığını ve onu dizine eklememesini, bunun yerine “canonical” url’yi dizine eklemesini söyler.

Web Siteniz Ceza Aldıysa Google’da Görünmez.

Web siteniz daha önce arama sonuçlarında yer alıyorsa ve artık çıkmıyorsa site:alaniniz.com için arama yaparak bunu onaylayın. Web sitem indexlenmiyor yani google’da sitem görünmüyor diyorsanız sebeplerden biri bu olabilir.

Hiçbir şey çıkmazsa, bir sorununuz olabilir.

Henüz yapmadıysanız, Google Search Console’da alanınızı doğrulayın ve manuel ceza almayla ilgili bir bildirim alıp almadığınızı kontrol edin. Google genellikle web sitenizin cezalandırılıp cezalandırılmadığını ve cezanın nedenlerini size söyleyecektir. Ayrıca, rahatsız edici sorunları giderdikten sonra sitenin yeniden değerlendirilmesini talep etmenize de olanak tanır.

Cezalar genellikle bir web sitesi, spam bağlantıları, içeriği kazımak ve hatta saldırıya uğramak gibi yapmaması gereken bir şey yaptığında ortaya çıkar. Google, sorun ne olursa olsun ilgilendiğinizde cezayı kaldırma eğilimindedir, ancak bu, bağlantı spam’i gibi büyük bir şeyse, önünüzde çok iş olabilir.

Web Sitenizde Teknik Bir Sorun Varsa Ne Yapmalısınız?

Teknik SEO konusunda deneyimli değilseniz, bu kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey değildir. Özellikle e-ticaret SEO ile uğraşırken, kullanıcılar için çalışan ancak arama motoru tarayıcılarının erişemeyeceği bir site geliştirmek çok kolay olabilir. Googlebot içeriğinizi anlayamazsa, sonuç olarak onu teslim edemez.

Bunun sitenizi etkileyen bir şey olabileceğini düşünüyorsanız, teknik bir SEO ile iletişime geçin.

Bunun Ne Kadar Sinir bozucu Olabileceğini Biliyoruz, Sitem indexlenmiyor

Web sitenize zaman, emek ve kaynak harcadınız ve şimdi hiç ziyaretçi almıyorsunuz. En iyi seçeneğiniz, size yardımcı olması için bir SEO danışmanına ulaşmak, hatta Facebook’taki SEO gruplarından bazılarını kontrol etmektir.

Umarım bu yardımcı olmuştur ve eğer öyleyse, lütfen aşağıya bir yorum bırakın.

 

Peki Web Sitenizin Google’da Görünmesini Nasıl Sağlarsınız? Sitem indexlenmiyor yardım

Web sitenizin ilk sayfada (genellikle 10 web sitesi listesine sahip) sıralamasını istiyorsunuz. İşletmenize bağlı olarak, sıralamanızı iyileştirmek için arama motoru optimizasyonu ve SEO stratejileri kullanmanız gerekecektir.

1. Kapsamlı bir SEO denetimi yapın

Sitem indexlenmiyor, google’da görünmüyor diyorsanız ve gelecekte daha fazla başarı sağlamak için, şimdi web sitenizin SEO denetimini gerçekleştirme zamanı . Bu, şu konularda nerede durduğunuzu net bir şekilde görmenizi sağlayacaktır:

  • Yerinde optimizasyon
  • Site dışı optimizasyon
  • Anahtar kelime seçimi

Ve bu sadece başlangıç. 

2. Web sitenizin içeriğine anahtar kelimeler ekleyin

Anahtar kelimeler  , tek bir kelime veya dört veya beş kelimeye kadar kısa bir kelime öbeği olabilir. Bunlar, sitenizle alakalı ve insanların Google’da arama yaptıklarında kullanma olasılığı yüksek terimler olmalıdır.

Açıkçası, sitenizin neyle ilgili olduğuyla alakalı olmaları gerekir.

3. Daha fazla anahtar kelime eklemek için meta etiketleri kullanın

Meta etiketler gizli kodlardır – web sitenizin ziyaretçileri onları görmez, ancak sitenizi tarayan Google arama motoru “botları” onları alır.

Eğer bir web tasarım programınız varsa veya HTML kodlaması yapmayı biliyorsanız bu meta etiketleri sitenize kendiniz ekleyebilirsiniz.

4. Aşırı rekabetçi olmayan anahtar kelimeler bulun

Bunu anlamak için Google’ın ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcısını kullanmanızı öneririz .

Bu anahtar kelime araştırma aracı, belirli arama terimlerinin popülerliğini ve bunları kullanarak karşılaştığınız rekabet düzeyini ölçmenize olanak tanır.

Son derece rekabetçi anahtar kelimeler, onlar için savaşan on binlerce web sitesine sahip olabilir, bu nedenle, bunları seçerseniz Google’ın birinci sayfasına çıkma olasılığınız daha düşüktür.

5. Geri bağlantıları (Backlink) araştırın

Sitenize geri bağlantılar içeren web sayfaları: Arama motorları için büyük bir faktör kaliteli organik geri bağlantılardır. Arama motorlarının aradığı şey budur.

Web sitenize geri bağlanan birden fazla web siteniz varsa, Google sayfanıza daha yüksek güvenilirlik ve arama sıralaması sağlar.

6. Google My Business’ta siteniz için bir giriş oluşturun

Bu ipucu, fiziksel konumları olan gerçek mekanda faaliyet gösteren işletmeler içindir.

Google My Business , sitenizi bir harita listesine bağlar, böylece insanlar işletmenizi aradığında veya işletmenizle bağlantılı anahtar kelimeleri kullanarak arama yaptığında , bir Google haritası listesi bulurlar ve daha fazla bilgi için web sitenize gidebilirler.

7. İşletmenizle alakalı içeriğe sahip olun

Sağladığınız ürün ve hizmetlere özel makaleler veya diğer materyalleri kullanın. Sadece gevşek bir şekilde ilişkili dolgu maddesi kullanmayın.

Google’ın algoritması, orijinal ve alakalı içeriğe sahip siteleri, içeriği başka yerlerde tekrarlanan sitelere göre daha yüksek sıralar.

8. Teknik SEO’nuzu analiz edin

Ücretsiz SEO raporum , belirli URL arama motoru performansını temel almak için harika bir kaynaktır. Ayrıca, web sitenizin SEO’sunu kendi başınıza iyileştirebileceğiniz yolların uzun bir kontrol listesini de veriyoruz.

Bonus ipucu: SEO Bakımı Sitem indexlenmiyor

Web sitenizi Google’ın bu çok önemli ilk sayfasına ulaşmak için optimize ettikten sonra duramazsınız, SEO’nun her zaman yönetilmesi gerekir.

Birinci sayfaya tırmanır tırmanmaz rakipleriniz kendi SEO stratejileri ile sizi en üst sıralardan düşürmeye çalışacaklardır.

Veya müşteriler farklı anahtar kelimelerle aramaya başlayabilir.

Sonuç olarak: Arama motoru sıralamanızı korumak için web sitenizin sürekli SEO incelemesine ihtiyacı olacaktır.

.