Kullanıcının, sunucuyu kesintisiz şekilde kullanması için geliştirilmiş bir kısım web sitesi barındırma şekilleri kurulmuştur. Söz konusu yöntemler fiziksel sunucu, sanal sunucu ve bulut sunucu gibi farklı türlere ayrılır. VDS de bu kapsamda ortaya çıkan bir sanal sunucu çeşididir.

VDS, sanallaştırma teknolojisinden istifade ile bir sunucuya ait olan donanımların birbirinden tamamen ayrılmış şekilde daha küçük sunuculara ayrılmasını esas alır. Web sitesinde VDS kullanan site sahibi ya da yöneticileri, kendileri için özel olarak ayrılmış işlemci ve RAM gibi kaynaklara sahiptir. Bu da VDS sayesinde sağlanır. VDS, izolasyon ve performans özellikleri nedeniyle etkili bir hosting çözümüdür.

1. VDS kullanmanın avantajları Nelerdir

  • VDS kullanımında, CPU, RAM ya da disc alanı gibi kaynaklar paylaşımsız olarak kullanılır. Söz konusu kaynakların her biri kullanıcıya özeldir. Kullanıcıların diğer web sitesi kaynaklarını kullanmasına engel olunur. Bu nedenle kullanıcıların birbirinin performansını etkilemesi söz konusu değildir.
  • VDS, site sahiplerine root erişimi imkânı sağlayarak site üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlar.
  • Sistemin sağladığı avantajlardan biri de ihtiyaç duyulması halinde kaynak artırımı yapılabilmesidir. Bu da yenilikçi bir sistem olmasının sonucudur.
  • VDS sayesinde web sitesinin trafik yoğunluğu ile başa çıkmak kolaydır. Yaratılan bu avantaj, web sitesinin geç yüklenme sorununun ortadan kalkmasını sağlar.